Mechaniek

Mechaniek (Hand gemaakt)

 mechanism 230 185

Het mechaniek op een Eloy dwarsfluit is zodanig ontworpen en gemaakt om langdurig probleemloos spelen te garanderen. Vele technische vernieuwingen zijn verwerkt. De beste materialen worden gebruikt en de hoogste nauwkeurigheid toegepast. Het prachtig afgewerkte mechaniek maakt dat het instrument niet alleen mooi is om naar te luisteren

Pinloos mechaniek

 mec bridge

Pinloos: De pinnen of conische pennetjes die het mechaniek traditioneel aan de assen verankeren zijn op het mechaniek van een Eloy dwarsfluit verdwenen. Deze Mechaniek verzwakkende manier om beweging van het ene eind van de fluit over te brengen naar het andere is opgelost door de kleppen direct met elkaar te verbinden d.m.v. brugdelen. Dit sterkere mechaniek lost ook het “binding” of vast lopen van bepaalde kleppen op.

De lange trill-as is zodanig geconstrueerd dat levenslang spelings vrij spelen gegarandeerd word. Gecontroleerde veerdruk op één uiteinde van de as zorgt er voor dat speling ontstaan door slijtage opgevangen en teniet gedaan wordt

Polster

mec pad
Alle Eloy dwarsfluiten zijn voorzien van Straubinger polsters. Deze polsters bestaan grotendeels uit niet organische materialen. Het voordeel hiervan is dat ze geen vocht opnemen en daardoor van vorm veranderen. Deze vormvastheid maakt dat de polster onder alle omstandigheden betrouwbaar is. Zijn absoluut vlakke oppervlak maakt dat elke gespeelde noot beter aanspreekt en sneller “staat”.

Ergonomie

mec ergonomics

Het cluster van hendels en rollers, dat op het voetstuk door de rechterhand pink bedient wordt, staat bij een Eloy dwarsfluit onder een lichte hoek. Hierdoor kan de pink de hendels gemakkelijker bedienen en wordt het risico dat de rechter ringvinger de D-klep niet geheel sluit, verminderd.

Het plateau van de G# hendel die door de linkerhandpink bediend wordt is wat vergroot uitgevoerd en gemakkelijk te bespelen.

Als optie is op het voetstuk een D#-roller te verkrijgen. Voor persoonlijke wensen omtrent ergonomische aanpassingen staan wij open en individuele mechanische aanpassingen kunnen in overleg gerealiseerd worden.

Veertjes

mec spring

14 Karaats witgouden veertjes zorgen voor een over het hele instrument uitgebalanceerde terugslag van de kleppen. Hierdoor voelt de weerstand van elke klep evenwichtig en soepel aan.