Mechanisch

mechanism 64 51

Het mechaniek op een Eloy dwarsfluit is zodanig ontworpen en gemaakt om langdurig probleemloos spelen te garanderen ... 

Lees meer

Kopstukken

headjoints 64 51

Het kopstuk is de motor van de fluit; de generator van de klant die de fluit zijn karakter geeft. Alle facetten die een kopstuk tot een goed …

Lees meer

Metalen in buizen

metals 64 51

Klank in een fluit wordt in grote mate bepaald door de buis. Bepalend daarbij is het gekozen metaal en zijn fysieke eigenschappen …

Lees meer

Dealers

dealers 64 51

Wij hebben overal in Europa dealers die u kunnen voorzien van informatie over ons. Bijvoorbeeld in Nederland is dit H&C Dwarsfluiten …

Lees meer

Pers

press 64 51

Doordat wij nu al zovele jaren actief zijn in deze branche, zijn er diverse artikelen ook in de diverse kranten gepubliceerd, hierbij hebben we een …

Lees meer

Bestellen

conditions 64 51

Eloy Flutes BV heeft altijd enkele modellen op voorraad voor directe verkoop, vraag eens vrijblijvend een offerte aan, zij zullen u dan ...


Lees meer

 

Leveringsvoorwaarden

ordering 64 51

Algemene verkoop-, leverings-, betalings- en verhuurvoorwaarden van Eloy Flutes BV, gevestigd te Someren. Gedeponeerd bij de K.v.K …

Lees meer

 

Eloy Flutes

In Nederland gebouwde professionele dwarsfluiten uit edelmetaal. Meer dan twintig jaar ervaring in fluitbouw vinden hun weerklant in deze nieuwe fluit. Oude bewezen technieken gecombineerd met innovatieve vernieuwingen, zowel op klank technisch als mechanisch gebied, maken dit instrument bijzonder en speciaal.

 

Wat bieden wij

  • Reparatie en onderhoud worden met zorg en grote precisie uitgevoerd.
    Gebruik van de best mogelijke materialen.
    Garantie op elke in onze werkplaats uitgevoerde revisie.

Kopstukken

Het kopstuk is de motor van de fluit; de generator van de klank die de fluit zijn karakter geeft.

Alle facetten die een kopstuk tot een goed kopstuk maken zijn door en door getest en beproefd. Wanddikte; hardheid; vorm van het embouchure gat; materiaal keuze van de individuele delen; lipplaat; kurk-houder, zelfs over de vorm van het dopje is uitvoerig nagedacht.
De kopstukken hebben een groot dynamisch bereik en spreken zeer gemakkelijk aan. Ook hebben ze een perfecte balans tussen de registers onderling zodat een evenwichtige toonkwaliteit in elke hoogte gewaarborgd is.

 

hj 1

 

Er is keuze uit twee modellen kopstukken.

Model A: Directe response; lichte weerstand; dragend en flexibel

Model B: Volle klank; snelle toon vorming; resonerend in elke octaaf

De beschrijvingen van de modellen is algemeen. Een kopstuk moet bij een speler passen. De fysieke bouw van de fluitist bepaald mede hoe een kopstuk zal klinken. Het is daarom moeilijk een gedegen beschrijving van een kopstuk te geven. De kwaliteit van een kopstuk wordt mede bepaald door wie er op speelt.

Daarom wordt een Eloy dwarsfluit nooit zonder meer met een kopstuk geleverd, maar wordt de mogelijkheid geboden uit diverse kopstukken te kiezen.
Eloy kopstukken kunnen op elk merk fluit passend gemaakt worden. De fluit krijgt hiermee een nieuw karakter en vaak een verrassende verbetering.

 

Dealers

Nederland

hc logo

H&C Dwarsfluiten
Wolfsveld 66
5712 HH Someren
+31 (0)614832116

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.henc-dwarsfluiten.nl

Zuid Korea

 

FLUTE HOUSE
1460-18 Seocho-Dong
Seocho-Gu Seoul
Korea (137-070)
82 2 34872462

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.flutehouse.com

Engeland

myalllogo

JUST FLUTES
46 South End
Croydon
CR0 1DP
Great Britain
+44 (0)20 86628400

www.justflutes.com

Japan

wf logo

World Frontier Co. Ltd.
1-13-16 Tonoki-building 3F,
Nishitoriishi, Takaishi shi,
Osaka, JAPAN (592-0012)
+81 (0)72 320 1566

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.world-frontier.jp/

Italië

suono

SUONO
Vicolo della Bovetta, 12
35137 - Padova (Italy)
Tel./Fax: +39 049 8753433
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.suonoflauti.it

Frankrijk
songja

Songja Flûtes
99, Avenue Daumesnil
75012 PARIS (France)
Tel. : +33 01 43 41 43 43
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.songjaflutes.com

 

Metalen in buizen

Klank in een fluit wordt in grote mate bepaald door de buis. Bepalend daarbij is het gekozen metaal en zijn fysieke eigenschappen (o.a. hardheid dichtheid soortelijk gewicht).
 

metal 925


Eerste gehalte zilver:
Het meest gebruikte edelmetaal in de fluitbouw. Het zilver bestaat uit een legering van 925 delen zuiver zilver en 75 delen koper. Dit laatste metaal is nodig om het hardheid te geven zodat we het in gebruiksvoorwerpen kunnen verwerken. Zilveren Eloy dwarsfluiten hebben een wanddikte van 0,35mm, resulterend in een warm en helder geluid dat draagt en makkelijk moduleert. De kopstukken hebben een iets dikkere wand: 0,38mm. Dit waarborgt een evenwichtig gebalanceerde klank zonder verlies van kwaliteit in zowel het hoge als het lage register.

 

metal noble

 

Edel zilver:
Deze zilver legering wordt speciaal voor Eloy dwarsfluiten gemaakt. In plaats van koper als toegevoegd metaal heeft Eloy flutes na onderzoek gekozen om geen onedele metalen als bijzet in deze legering te gebruiken. De verhoudingen in Edel zilver zijn 850 delen zilver en 150 delen edel metaal, waaronder merendeels goud. De precieze samenstelling van de 150 delen die toegevoegd worden aan de smelt maken we niet bekend, maar de invloed die dit heeft op de klank is duidelijk waarneembaar: Het Edel zilveren klankbeeld geeft een “fluwelige”afronding aan het timbre. Bijkomend voordeel is dat het oppervlak van deze buis niet kan oxideren en dus zijn glans behoudt.

 

metal gold


14 Karaat roodgoud:
De dichtheid en hardheid van goud zijn groter dan die van zilver en geeft als resultaat een warme en volle donkere klank.

 

metal mokume


Mokumeum©:
Een fluit gemaakt uit Mokumeum© geeft een speciaal, zeer eigen en uniek klank beeld. Mokumeum© wordt geleverd in twee uitvoeringen: 925 zilver met 14 karaats roodgoud en 925 zilver met 14 karaats Palladium witgoud. Normaal gesproken worden metalen in de smelt homogeen gemengd tot een legering. Bij Mokumeum© worden de metalen langs elkaar vermengd. Deze aan het oppervlak zichtbare heterogene vermenging geeft een speciale hard- en dichtheid aan het metaal. Ook het bewerken hiervan tot een buis veranderd de specifieke eigenschappen van de afzonderlijke edelmetalen componenten waaruit Mokumeum© is opgebouwd. Het resultaat is een samengaan van de klankeigenschappen die bij zilveren en gouden fluiten te vinden is. Zowel het heldere warme geluid van zilver als de donkerdere volle toon die bij goud te vinden is komen hier bijeen. Als bijkomende eigenschap komen de expressieve boventonen extra naar voren resulterend in een briljant en kleurrijk timbre. Het klankspectrum van een instrument uit Mokumeum© is uniek en kan met geen andere fluit vergeleken worden!


Mokumeum©

mokumegane jp

Een fluit gemaakt uit Mokumeum© geeft een speciaal, zeer eigen en uniek klank beeld. Mokumeum© wordt geleverd in twee uitvoeringen: 925 zilver met 14 karaats roodgoud en 925 zilver met 14 karaats Palladium witgoud.

Normaal gesproken worden metalen in de smelt homogeen gemengd tot een legering. Bij Mokumeum© worden de metalen langs elkaar vermengd. Deze aan het oppervlak zichtbare heterogene vermenging geeft een speciale hard- en dichtheid aan het metaal. De techniek is afgeleid van de damasten messen en zwaarden uit het Perzië van meer dan 2000 jaar geleden.

Ook het bewerken hiervan tot een buis veranderd de specifieke eigenschappen van de afzonderlijke edelmetalen componenten waaruit Mokumeum© is opgebouwd. Het resultaat is een samengaan van de klankeigenschappen die bij zilveren en gouden fluiten te vinden is. Zowel het heldere warme geluid van zilver als de donkerdere volle toon die bij goud te vinden is komen hier bijeen. Als bijkomende eigenschap komen de expressieve boventonen extra naar voren resulterend in een briljant en kleurrijk timbre. Het klankspectrum van een instrument uit Mokumeum© is uniek en kan met geen andere fluit vergeleken worden!

Mokumeum© : Mokume gane in fluitenbuis:

Een buis gemaakt met de Mokume gane techniek heeft een unieke opbouw: geen tweede fluit zal er hetzelfde uitzien en door de unieke samenstelling van de buis ook een heel eigen klank geven. Dit concept is geoctrooieerd en alleen in Eloy dwarsfluiten terug te vinden.
De Eloy dwarsfluiten gemaakt uit Mokumeum© zijn steeds weer eenmalig in hun individuele uitvoering. De manier waarop de buis is samengesteld is bij elk instrument verschillend en geeft het een eigen persoonlijkheid. Fluitisten met een Eloy Mokumeum© fluit zullen veel in elkaars instrument herkennen, maar als bij mensen is er geen tweede en kunnen unieke eigenschappen aan elke fluit toegewezen worden.
De Eloy Mokumeum fluiten zijn niet alleen uniek in hun klank, maar ook in hun uiterlijk. De tekening op het oppervlak van de buizen is als een vingerafdruk eenmalig. Om een fluit te verzekeren heb je eigenlijk het serie- nummer niet nodig; een foto volstaat!